ERKEK FUTBOL | Altyapı Takımlarımızın Hazırlıklarıyla İlgili Basın Açıklaması

Kulübümüzün Basın Sözcüsü Altan Akçakese, Erkek Futbol Altyapı Takımlarımızın hazırlık çalışmalarıyla ilgili bir basın açıklaması yapmıştır.

Akçakese'nin açıklaması şöyle:

“Geçtiğimiz sezonlarda ilçe ve il genelinde önemli başarılar elde eden Erkek Futbol Altyapı Takımlarımız, 2013-14 sezonu hazırlıklarına başladı.

İlk antrenmanını 27 Ağustos Salı günü Beyçayırı Sahası’nda yaptığı antrenmanla gerçekleştiren altyapı takımlarımız, Çarşamba sabahı da aynı sahada sezon hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik Direktörümüz Muhsin Aydın ve Yardımcı Antrenörlerimiz İsmail Kaya ve Sertan Kuzu’nun nezaretinde gerçekleştirilen çalışmalarda kulübümüzün U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-19 gruplarında forma giyen futbolcularımız yer alıyor. Bu sezon kulübümüzde U-11 ve U-13 gruplarında forma giyecek çocuklarımız da dahil olmak üzere 120 lisanslı futbolcumuz yer alacak.

U-15 ve U-17 Karadeniz Ereğli İlçe Şampiyonası’nın 20 Eylül 2013 tarihinde başlaması planlanıyor. U-19 İlçe Şampiyonası ise 16 Mart 2014 tarihinde start alacak. Hatırlanacağı gibi kulübümüz 2012-2013 sezonunda U-13 ve U-19 gruplarında Zonguldak il şampiyonluğunu elde etmişti. Diğer tüm kategorilerde de kulübümüz altyapı takımları Karadeniz Ereğli ilçe şampiyonu oldu. U-13 Zonguldak il şampiyonu olarak ilimizi Bölge Şampiyonası’nda temsil eden ve Sinop’ta düzenlenen şampiyonada başarılı bir performans ortaya koyan U-13 takımımız, bu şampiyonada ilk maçını kazanmış, ikinci maçında da geçen yılın Spor Toto Süper Lig takımlarından Orduspor’un U-13 takımına normal süresi berabere sona eren karşılaşmada penaltı atışlarıyla mağlup olarak elenmişti.

Geçtiğimiz sezon önemli başarılar elde eden ve her grupta ilçe şampiyonu olan altyapı takımlarımız, ülkemizin önemli futbol takımlarına 5 evladımızı transfer etti. Bu çocuklarımızdan 2000 doğumlu Bedirhan Danışmaz Galatasaray’a transfer olurken yine 2000 doğumlu evladımız Ahmet Özkış da Eskişehirsporlu oldu. 2000 doğumlu bir başka çocuğumuz Muhammet Köksal ise futbol yaşamına Bursaspor’da devam edecek. 1996 doğumlu oyuncumuz Ünal Çift Samsunspor’a transfer olurken, spor otoritelerinin geleceğin milli takım kalecisi olacağını tahmin ettikleri 1996 doğumlu kalecimiz Tarık Emre Arslan da Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Demir Çelik Karabükspor’un altyapı takımına transfer edildi. Bu beş evladımıza da yeni kulüplerinde başarılar diliyoruz.

Bu yaz mevsiminde hatırlanacağı gibi, kulübümüz tarafından açılan Yaz Futbol Kursu’na 240 erkek sporcu müracaat etmiş ve kursumuzda futbol eğitimi almıştı. Bu çocuklarımızdan 50’si, teknik adamlarımız tarafından, gelecek vaad ettikleri düşüncesiyle kulübümüz bünyesine dahil edildiler. Bu evlatlarımız kulübümüzün lisanslı oyuncuları oldular. Bu evlatlarımızdan 30’u önümüzdeki sezon U-10 ve U-11 takımlarımızda forma giyecekler. Temel hedeflerimizden biri 2015 yılının U-15 Erkek Futbol Takımı’nı bu yıldan hazır hale getirmek.

Kalabalık bir futbolcu kadrosu ve teknik direktörümüz Muhsin Aydın, Yardımcı Antrenörlerimiz İsmail Kaya ile Sertan Kuzu’nun nezaretinde yeni sezon hazırlıklarına başlayan altyapı takımlarımız, 29 Ağustos Perşembe günü de kros çalışması yaparak antrenmanlarını sürdürecek. Antrenmanlar hafta içi her gün yapılacak. 2013-14 eğitim öğretim döneminin açılmasıyla birlikte de özellikle U-11 ve U-12 takımlarımızın hafta sonları da antrenmanları olacak.”