KADIN FUTBOL | Çocuklarımız Yozgat Yolcusu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Ülker sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2007 yılında Van'da başlayan Futbol Köyleri Projesi 7. yılına girerken, bu yılki projeye kulübümüzün 4 başarılı futbolcusu da davet edilmişti.

2007 yılından bu yana ülkenin çeşitli il ve ilçelerinde hayata geçirilen TFF-Ülker Futbol Köyleri Projesi ile 12-13 yaş grubu kız ve erkek 4 bin 500 sporcuya nitelikli futbol eğitiminin yanı sıra beslenme, oyun kuralları, futsal, ilk yardım, çevre bilinci, satranç, yaratıcı drama ve diş sağlığı eğitimleri verildi. Bu sene 19 Ağustos Pazartesi günü başlayan programa sanat atölyesi ve kişisel bakım eğitimi başlıkları da eklendi.

19 Ağustos -11 Eylül tarihleri arasında 10 farklı merkezde gerçekleştiriliyor.  TFF-Ülker Futbol Köyleri 2 etap halinde yapılıyor. 12 yaş erkek sporcular için 7, 12-13 yaş kız sporcular için 3 merkezde gerçekleştirilen projeye toplam 400 çocuk katılıyor. 12-13 yaş kız sporcular için gerçekleştirilen Yozgat Kız Futbol Köyü’ndeki eğitime Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulübü’nün futbolcuları Aleyna Jiyan Dereli, Ceren Akkaya, Zeynep Efsanur Koyun ve Hazal Esitmez de katılıyor. Orta saha oyuncusu olan Aleyna Jiyan Dereli 2001; sol bek Ceren Akkaya, kaleci Zeynep Efsanur Koyun ve stoper mevkiinde oynayan Hazal Esitmez de 2000 doğumlu çocuklarımız.

Futbolcularımız, TFF-Ülker Futbol Köyleri Projesi’nin 2.Etabı için Yozgat’a gitmek için yola çıktılar. Yozgat Kız Futbol Köyü’nde 01-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kamp için bu kente giden futbolcularımız, Çamlık Galata Hotel’de, projeye davet edilen diğer futbolcularla bir araya geldiler. Çocuklarımız kamp bitimi olan 11 Eylül 2013 günü kente dönecekler.