"Yalancı" İnternet Sitelerine Yönetim Kurulumuzdan Sert Tepki

Yönetim Kurulumuz, son zamanlarda kulübümüz yöneticileri, teknik sorumluları ve sporcularımız hakkında bazı internet sitelerinde yayınlanan haber ve yorumlara cevap vermek, karalayıcı nitelikteki bu haber ve yorumlar karşısında başlatılan hukuki girişimlerle ilgili bilgiler sunmak amacıyla, 12 Eylül Perşembe günü bir basın toplantısı düzenledi. 

Kulübümüzün Kışla Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve saat 12.00’de başlayan basın toplantısına, yönetim kurulumuzu temsilen Yönetim Kurulu Sayman’ı Murat Çetinel ve Basın Sözcüsü Altan Akçakese katılırken, Erkek Futbol Takımları Teknik Sorumlusu İsmail Yalçın, Kadın Futbol Takımları Teknik Sorumlusu Ömer Faruk Varlık, Basketbol Takımları Antrenörü Barış Bahadır, Voleybol Takımları Antrenörü Adem Çelik, Erkek Futbol Gençlik Gelişim Takımları Teknik Sorumlusu Muhsin Aydın ve yine Erkek Futbol Gençlik Gelişim Takımları Antrenörü İsmail Kaya da toplantıda hazır bulundu.

Üç bölüm halinde gerçekleştirilen ve kalabalık bir basın mensubu topluluğu tarafından izlenen toplantıda ilk olarak, bazı internet sitelerinde yer alan haber, köşe yazısı ve okur yorumlarına karşı, kulübümüzün yönetim kurulunun açıklaması okundu. Yönetim Kurulu’nun açıklamasını, kulübün Basın Sözcüsü Altan Akçakese okudu.

Akçakese toplantının hemen başında, kulüpteki son gelişmeler hakkında bilgi vererek sözlerine başlarken, kulüp bünyesinde yayınlanacak olan Eflatun-Beyaz Dergisi’nin yakın bir zaman sonra ilk sayısıyla yayın hayatına başlayacağını bildirdi. Akçakese ayrıca, 2 ve 4 Eylül tarihlerinde Yunanistan ile deplasmanda karşılaşan U-19 Kadın Milli Futbol Takımı futbolcuları Berna Yeniçeri, Ebru Topçu ve Büşra Eda Acar ile, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Ülker ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği Köy Futbol Okulları 2.Etap Eğitimleri için Yozgat’a giden ve 8 gün eğitim alan Aleyna Jiyan Dereli, Zeynep Efsanur Koyun, Hazal Esitmez ve Ceren Akkaya’nın Karadeniz Ereğli’ye döndüklerini söyledi.

Bu bilgilendirmelerin ardından Basın Sözcüsü Altan Akçakese, kulüp Yönetim Kurulu’nun açıklamasını paylaştı. Akçakese, mücadele ettiği her branşta sadece şampiyonlukları ve birincilikleri hedefleyen Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü, yöneticileri, antrenörleri ve sporcuları ile ilgili yayınlanan bazı haberleri ve o haberlere yorum diye atılan kin, nefret ve ahlaksızlık dolu cümleleri okuduklarını ve bölge sporumuz için üzüldüklerini belirtti. “… Bazı gazetelerin internet sitelerinde yer alan ifadelere ve yorumlara bugüne kadar cevap vermeyi asla düşünmememizin tek sebebi kendilerini ciddiye almıyor olmamızdır. Zira, kendi okuyucusuna yalan haber ve yorumlar sunan bir gazeteye veya o gazetelerin sahip veya çalışanlarına bilgi vermek veya açıklama yapmak gibi bir zaman kaybına tahammülümüz de yok niyetimiz de. Ancak, özellikle iki internet sitesinde yer alan haber, köşe yazısı ve o haber ve köşe yazılarına gönderilen sözde yorumlarda, yöneticilerimizin, antrenörlerimizin ve sporcularımızın kişilik haklarına alenen yapılan saldırılara karşı sessiz durmamız beklenemezdi…”, ifadelerine yer veren Basın Sözcüsü Altan Akçakese sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“HANGİ TAKIMDA HER FUTBOLCU AYNI PARAYI ALABİLİYOR?”
“… Gerçek Ereğli adıyla yayın yapan ve sahibi hem hakem, hem bir spor kulübünün eski başkanı arkadaşımız olan, ki bu sıfatlarını özellikle ifade etmek istiyorum, internet sitesinin bir haberinde, Erkek Futbol A Takımımızda forma giyen sporcularımızın sözleşmelerinden doğan alacakları veya maaşlarını diline dolayan, bunu yaparken de bilgiden ve gerçekten yoksun, tamamen uydurma sözlerle kendi okuruna yalan aşılayarak bir nevi onlara hakaret eden şahsın asıl amacının, bir uyum içinde sezona hazırlanan futbolcularımız arasına nifak sokmaya çalışmak olduğunu görmüyor değiliz. Hemen her akşam futbolcularımızla aynı saate denk gelen zaman diliminde bireysel antrenmanlarını yapan bu arkadaşımız, bir kolej takımı havasında ve neşe içinde, birlik-bütünlük içinde çalışmalarını sürdüren takımımızı gördükçe rahatsız olmalı ki, ısrarla bu nifaklarına devam ediyor. Bu arkadaşımızın sevimsiz ve yalan ifadelerine okuyucuların rağbet göstermesini anlamakta zorlanıyoruz…”

“BU PARAYI HANGİ RUYASINDA GÖRDÜĞÜNÜ MERAK EDİYORUZ.”
“… Son üç yılda kulübümüzün erkek futbol takımına bir milyon iki yüz bin lira liradan fazla para harcadığını iddia edebilen bu kişinin gazeteci mi, muhasebeci mi yoksa hayallerle yaşamaya alışmış bir kişi mi olduğu konusunda merakımız doğmuştur. Bu arkadaşımızın, bahsettiği bu para tutarını hangi ruyasında gördüğünü sizlerin huzurunda kendisine sormak istiyoruz. Ya da bu rakamı kendisine hangi değerli akıl hocasının verdiğini… Bu soruyu sorarken de kulübümüzün futbol, basketbol, voleybol ve boks branşlarında 475 lisanslı sporcusunun olduğunu da hatırlatalım da hesabını doğru yapmasına yardımcı olalım…"

“SEN HAKEM OLARAK CÜNEYT ÇAKIR İLE AYNI PARAYI MI ALIYORSUN?”
"Bir takımda hangi futbolcunun ne kadar ücret aldığını merak eden zihniyete göre eğer o takımdaki herkes aynı ücreti almalıysa, bu örneğe uyan bir tek takım göstermesini isterdik. Hoş biz istesek de böyle bir örnek maalesef yok. Sanırız bu kardeşimiz, hakem olarak yönettiği her karşılaşmadan, Cüneyt Çakır kadar para alabiliyor. Ya da Serkan Akal kadar. İnşallah öyledir. Kendisi adına çok seviniriz…”

“İŞÇİ OLARAK ÇALIŞAN FUTBOLCULARIMIZA DİL UZATMAK ALÇAKLIKTIR.”
“… Aynı kişinin, bazı futbolcularımızı belediyemizde taşeron firma çalışanı olmakla eleştirmesi ve futbolcularımızı karalamaya ve aşağılamaya çalışması; o futbolcularımızın kulüpten alacaklarının da çalıştığı taşeron firma tarafından ödenmesi iddiasında bulunmak ise bir alçaklıktır. Bir futbolcumuz, kulübümüzde futbol oynamak için hangi müteahhit firmada çalışıp çalışmadığını ya da belediyede çalışmaya devam edip etmeyeceğini kendisine mi soracaktı, bunu da bilmiyoruz…”

“HUKUKİ MÜCADELEMİZ BAŞLAMIŞTIR.”
Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü olarak bizim sıkıntımız, bu yalanları haber diye yazan arkadaşla ilgili değildir. Bunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Ancak, akıl hocalarının verdiği talimatları yerine getirebilmek için çırpınan ancak çırpındıkça batan bu arkadaşımızın cümlelerine aldanıp kulübümüz, yöneticilerimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımız hakkında aşağılayıcı yorumlar yazan kişilerle hukuki mecrada mücadelemiz başlamıştır, sonuna kadar da devam edecektir…”

“BU CÜMLELERİ YORUM DİYE YAYINLAMAK BİR İNSANA YAKIŞIR MI?”
Bu zâtın internet sitesine yazılan cümlelerde şu hukukdışı, çirkin, iğrenç ve ahlaksız ifadeler vardır. Değerli kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz ki bu çirkinliğin ne boyutta olduğu ve kulübümüzün nasıl bir tezgah ile karşı karşıya olduğu herkesçe bilinsin.

-        Haber yorumlarında Beyçayırı Sahası’nda belediyemiz tarafından yapılan ilave soyunma odalarından birinin kulübümüzün altyapı kız futbol takımları için tahsis edildiği belirtilmiştir. Yorumu atan zavallı, terbiyesiz kişi tarafından, bu soyunma odasında gayriahlaki olaylar yaşanabileceğinden endişe edildiği iddia edilerek çocuklarımız, evlatlarımız, onların aileleri ve bizler töhmet altında bırakılmak istenmiştir. Böyle bir alçaklığı lanetliyoruz. Böyle bir cümleyi yorum diye yayınlamak, bırakın bir gazeteciye, bir insana yakışır mı?

-        Aynı internet sitesinin, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir diğer haberinde, internet sitesi sahibinin onaylayarak yayına verdiği bir başka yorum bakın nasıl:

(KIŞLALI RUMUZLU BİR OKUR): EREĞLİ BELEDİYESPORU OYUNCAK HALİNE GETİREN ZİHNİYET ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN. GAZETECİ ARKADAŞ KİMSE ONA SESLENİYORUM SİZ HABER ARIYORSANIZ KIŞLA TESİSİNE GELİN VE KIZLARIMIZIN DURUMUNU GÖRÜN. BEN HAYATTA ERKEKLERLE KIZLARIN AYNI TESİSTE BARINDIRILDIĞINI GÖRMEDİM AMA EREĞLİ BELEDİYESİ BUNU ÇOK İYİ YAPIOR. ŞİMDİDE SOYUNMA ODASI DIYE BEYCAYIRINDA ERKEKLERİN YANINI VERMİŞLER ASIL HABER YAPILMASI GEREKEN KONULAR BUNLAR SİYASETTE NAMUSTAN SÖZ EDENLERİN BİRAZ BURALARA EL ATMASI LAZIM. KIZ FUTBOL TAKIMI EREĞLİNİN NEYİNE ERKEK FUTBOLDA HARİKALAR YARATTIKTA KIZ FUTBOL TAKIMI KALDIYDI (09.09.2013-Not: Yoruma ait cümleler aslına sadık kalınarak ve hiçbir düzeltme yapılmadan verilmiştir.)

Şimdi bu yoruma ne demek lazım? Kız evlatlarımızı yetiştiren ve onların ülke bazında büyük başarılar elde etmesine vesile olan bizler, çocuklarımızın anne babaları veya kendileri, bu yorumu yazıp da yollayana veya kabul edip de yayınlayana ‘Allah belanı versin !’, desek, o Allah bize günah yazar mı? Bu iğrenç cümleleri kamunun okumasına vesile olanların işlediği günah kadar günah eder mi bizim bu bedduamız?...”

“BİZİM EVLATLARIMIZ BU HAKARETLERİ HAK EDİYOR MU?”
“… Bayan sporcularımız için ayrı bir soyunma odası yapmak veya kendi tesislerimizde kızlarımız için bir yatakhane hazırlamak namussuzluk mu? Bunu insanlığın hangi karakteri yorum diye yazabilir veya yayınlayabilir? Şimdi bu hakareti, bu iğrençliği bizim evlatlarımız hak ediyor mu? Aralarında 9 milli futbolcumuz olan çocuklarımız bu şerefsizce, bu alçakça yazılmış ve yayına verilmiş cümleleri hak ediyor mu? Bu çocukların yetişmelerinde en az hocaları kadar emek veren futbolcu ağabeyleri, bu cümleleri hak ediyor mu?...”

“ALLAH KORKULARI YOK.”
İnsanda her şeyden önce Allah korkusu olması lazım. Ama görünen o ki birileri Allah’ın varlığını da, ahret gününü de o ahretin sorgusunu da unutmuşa benziyor. Sırf bu cümlelerden dolayı bile Allah katında bir hak doğmuştur. O hak, bu çirkin iftiralara maruz bırakılan evlatlarımız, futbolcu kardeşlerimiz ve bizler tarafından asla ve asla helal edilemeyecektir. Bunu herkes böyle bilsin…”

“BUNLARI YAZANLARIN DA EVLADI, KARDEŞİ VAR.”
-        Bir başka yorumda yine bayan sporcularımızın, paylaşım sitelerinde, içki içerken çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı bile iddia edilebilmiştir. Sormak istiyoruz; bu nasıl bir densizlik, nasıl bir küstahlıktır? Bunu yazabilenlerin, bunu iddia edebilenlerin çocukları, kardeşleri yok mudur?

-        Kızlarımızın deplasman maçları için gittikleri kentlerde kaldıkları otellerin faturaları kabarık geliyormuş. Otellerde içki alemleri mi yapılıyormuş? Hangi utanmaz bir duyguyla böyle bir cümle yayına verilebilir?...”

“EVLATLARIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR.”
“… Asıl gerçek şudur. Evet, çocuklarımız deplasmanlara gittiklerinde kafilemiz en iyi otellerde konaklar. Çünkü bizim çocuklarımız buna layıktır. Çünkü bizim çocuklarımız arasında birilerinin hayal edemeyeceği başarılar elde etmiş milli sporcularımız vardır. Yönetimimiz, bazıları gibi deplasmanlara giderken çocukları otobüste sandviçle doyuran bir yönetim tarzı gütmez. Burası Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübüdür. Sporcunun da en iyisi buradadır, yöneticinin de, tesisin de, antrenörün de. Hatta ve hatta Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü’nün hiçbir yöneticisi, futbolcularını bir restorana götürerek onlara borçla yemek yedirmez, o borç için de hiçbir restoran sahibini aylarca peşinden koşturmaz. Birileri, Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü’nün kendilerinin bir spor kulübünü yönettiği gibi yönetildiğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü’nü yönetenler burada. Her zaman da burada oldular. Halkın içinde oldular. Hangi birinden korktunuz da aklınıza gelen bir soruyu soramadınız bu iftiraları yazdınız? Bu kıskançlığın sebebi nedir? Asıl niyet nedir?...”

“SPOR MALZEMELERİNİ NEREDEN ALACAĞIMIZI BİR GAZETECİYE Mİ SORACAĞIZ?”
“… Gerçek Ereğli adı verilen ama bizim açımızdan hiçbir zaman gerçek tek bir haberini okumak nasip olmayan sitenin bir başka haberinde, kulübümüzün tüm spor malzemelerini Ereğli’den değil İstanbul’dan aldığı belirtiliyor ve res’men kulüp başkanımız Ereğli düşmanı gibi lanse ediliyor.

Sayın gazeteci arkadaşım kusura bakmasın ama bir spor kulübü hangi spor malzemesini nereden alacağını kendisine mi soracak? Bir spor kulübü, en kaliteli ama buna rağmen kendi kentindeki piyasa koşullarına göre daha ucuz malzemeyi almak için başka bir kentteki firmayı tercih edip etmeme konusunda kendisinden mi icazet alacak? Eğer siz derseniz ki, “Belediyespor malzeme alımlarını Ereğli’den yaptığı zamanlarda, biz de kafamıza göre o mağazaya gidip birkaç malzeme alıyor, bunun faturasını Belediyespor’a gönderin.”, diyorduk, derseniz, o başka. Bu yönetimde size eyvallah diyecek kimse yok. Belki de sizin asıl derdiniz bu…”

“MAÇ BİTTİKTEN SONRA PAS VERİYOR.”
“… Sayın gazeteci arkadaşımız, yayınladığı haberinde ayrıca dernekler kanununa göre yönetilen kulübümüzü sözüm ona Dernekler Masası’na şikayet ediyor. Kaba bir tabirle pas atıyor. Ancak bu arkadaşımız maalesef maçın bittiğinden habersiz. Zira dernekler kanununun ilgili tüm madde ve yönetmeliklerine göre, ilçemizdeki bütün dernekler gibi kulübümüzün de olağan denetlemesi yapıldı ve kulübümüz bu denetlemeden tek bir kusur bile işlenmediği kararı ile çıktı. Süt gibi bembeyaz. Bu gerçeği de sevgili arkadaşımızın gelip bizden öğrenmesini isterdik. Hiç değilse maç sonunda pas vermeyi akıl ettiği Dernekler Masası’ndan…”
“Bir diğer yorum. Aynen şöyle yazıyor:

(ÖMÜR RUMUZLU OKUR): nede olsa spor kulubun hesabını sorgulayabılen yok bırkaç fatura uydur gerisi tamam hayat ve dunya sızlere guzel ama unjutmayın burada guzel öbür tarafta emınım işiniz zor olur.( Not: Yoruma ait cümleler aslına sadık kalınarak ve hiçbir düzeltme yapılmadan verilmiştir.)

Bu çirkin iddiayı ortaya atan kadar, bu iddiayı yayınlayan da hem komik hem müfteri bir duruma düşmüştür.
Buna benzer bir yorum gazetespor.com.tr adresinden yayın yapan sitede Sayın Yusuf Zobar tarafından da yapılmıştır. Bunu iddia edebilecek gücü kendinde bulanların, varsa, ellerindeki belgeleri de masaya koyma erdemini ve şerefini göstermeleri gerekir. Böyle bir belge veya kanıt yoksa, bu yorumlar da bu yorumları yayınlayanlar da hukuk ve Allah nazarında iftira gibi bir suç işlerler ki, işte o zaman ödenmesi gereken gerçek haktan bahsedebiliriz…”

BU GÜNAHIN BEDELİ NASIL ÖDENEBİLİR?”
-        Bir başka yoruma göre de Teknik Direktörümüz İsmail Yalçın kul hakkı, yetim hakkı yiyormuş. Hatta İsmail Yalçın imar konusunda çalışıyormuş ve başkanımıza lazım bir adammış. Onun askeriymiş falan filan. Böyle bir cümle nasıl söylenebilir? Böyle bir günahın bedeli nasıl ödenir? Hiç mi Allah korkusu olmaz bir insanda? Yetim hakkı, kul hakkı yemek ne demek?...”

“… Bunca yorum ve haberi yazıp içine sadece İsmail Yalçın ve kulübümüzü koymadan önce gazeteci arkadaşlarımızın şu soruyu yanıtlaması gerekir: Neden? Ya Sayın Yalçın ve Belediyespor Kulübü gerçekten bütün spor adamlarının ve spor kulüplerinin üzerinde ve hepsinden daha önemli ya da bu gazetecilerimizin başka hiçbir işi ve birileri tarafından verilmiş bir görevi yok. Hayret ve ibretle takip ediyoruz kendilerini. Zira bazı okuyucuları da kendilerine soruyorlar attıkları yorumlarda ; “Sizin başka işiniz yok mu İsmail Yalçın da İsmail Yalçın…”, diye…”

“EFE ALİ HOCA SİZİN PEYGAMBERİNİZ Mİ?”
“… Gazeteci Sayın Yusuf Zobar, son yazdığı köşe yazısında şöyle diyor: ‘Ali Efe Hoca’nın iddiaları karşısında neden 2 aydır susuyorsunuz…’

Pardon da Ali Efe Hoca sizin peygamberiniz mi? Ali Efe Hoca’nın her dediğine her lafına siz biat mı edersiniz? İstediğiniz tüm belge ve bilgilerle bugün karşınızdayız. Ali Efe’ye danışacağınıza gelin bize sorun, faturaları koyalım önünüze, rahat uyuyun.

Ataşehir maçı için Anadolu yakasında konaklayıp Avrupa yakasındaki bir otelden fatura kestirdiğimizi iddia eden kişi Efe Ali Hocanız ise, kusura bakmayın ama, sayın hocam bizim peygamberimiz değil. Biz bugün Efe Ali Hoca’nın kulübümüzle ilişkisini kesmişsek ve kan kustuğumuz halde kızılcık şerbeti içtik, diyorsak, bu aile içinde kalması gerektiğine inandığımız konuların konuşulmamasını istediğimiz içindir.  Efe Ali Hoca’nın bu kulüple ilişkisinin neden kesildiğini, kendisinin dürüstlüğüne inancımızı muhafaza etmek adına yine kendisinden öğrenmenizi dileriz…”

“ORTADA BİR İDDİA VARSA BELGESİ VEYA KANITI DA OLMALIDIR.”
“… Ayrıca Sayın Zobar’ın son yazısında iddia ettiği gibi, kulübümüzde görev yapan, on takla atan ve vurgun yapan kim veya kimlerse bunun da ispat edilmesi gerekir. Bizim için değil. Kendilerine inanan ve inanmaya devam eden okurlar önünde haysiyetli bir gazeteci oldukları, bu memleket için önemli ve yararlı bir gazeteci oldukları için bunu yapmak zorundalar. Bunu yapıp yapmamalarının bizim nazarımızda pul kadar bile hükmü yok. Çünkü biz kendimizden ve ailemizden eminiz…”

BU TEZGAHIN ASIL NEDENİ BELLİDİR.”
“… Asıl tezgah, Sayın Yönetim Kurulu Başkanımızı hedef almaktadır. Çünkü Yerel Seçimler yaklaşıyor. Bunu bilmeyen mi var? Ama bu tezgahı kuranlar başka başka hesaplar da oluşturdular. Kiminin derdi bu kulübümüzde hoca olmak, kiminin derdi evlatlarımızın başarılarından payelenmektir. Bu tezgahın iç yüzünü Karadeniz Ereğli halkı göreli çok oldu. Biz bugün sadece hatırlatıyoruz o kadar.

Bir spor kulübünde tek amaç, sadece erkek futbol takımını her yıl şampiyon yapmak mıdır? Bunun dışında başarı yok mudur? Görüyoruz ki birilerinin dini de imanı da 3. Lig. Bu hevesleri gerçekleşmediği için gün oldu, takımımıza karşı rakiplerimizi desteklemediler mi? Kendi sahamızda bizlere, evlatlarımıza küfürler etmediler mi?...”

“BİZ, EVLATLARIMIZLA ÖVÜNÜYORUZ.”
“… 5 futbolcumuz önemli takımlara transfer oldu. Bu çocuklarımızdan 2000 doğumlu Bedirhan Danışmaz Galatasaray’a transfer olurken yine 2000 doğumlu evladımız Ahmet Özkış da Eskişehirsporlu oldu. 2000 doğumlu bir başka çocuğumuz Muhammet Köksal ise futbol yaşamına Bursaspor’da devam edecek. 1996 doğumlu oyuncumuz Ünal Çift Samsunspor’a transfer olurken, spor otoritelerinin geleceğin milli takım kalecisi olacağını tahmin ettikleri 1996 doğumlu kalecimiz Tarık Emre Arslan da Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Demir Çelik Karabükspor’un altyapı takımına transfer edildi.

9 kız futbolcumuz milli takımların çeşitli kategorilerinde forma giyiyorlar.

Ebru Topçu, Berna Yeniçeri ve Büşra Eda Acar hem A Milli Takım hem de U-19 Milli Takımı,
Zübeyde Kaya ve Başak İçinözbebek A Milli Takım,
Damla Bozyel U-17 Milli Takımı,
Rabia Civan, Ece Türkoğlu ve Derya Arhan U-15 Milli Takımı’nda oynuyorlar. Milli Takım Teknik Direktörlerinin yakın zamanlarda kadrolara davet edecekleri futbolcularımız arasında Nazmiye Özsoy, Funda Aydınalp, Tuğçe Üzmez gibi… Aleyna Dereli gibi, Ceren Akkaya, Efsanur Koyun, Hazal Esitmez gibi evlatlarımız var. Kulübümüz bünyesinde Türkiye şampiyonu boksörlerimiz, Zonguldak şampiyonu yıldız, genç ve minik voleybolcularımız, Anadolu şampiyonu basketbolcularımız, tüm Ereğli ilçe şampiyonalarında birinci olan U-13, U-15, U-17, U-19 erkek futbol takımlarımız var. U-13 Ligi’nde Zonguldak Şampiyonu olan ve Bölge Şampiyonası’nda geçen senenin Spor Toto Süper Lig takımı Orduspor’un U-13 takımına penaltılarla yenilerek elenen ve o maça kadar hiç gol yemeyen bir takımımız var. Bizim, U-13 Türkiye Futbol Ligi şampiyonu olan, Galatasaray’a iki maçta on beş gol atıp, finalde Beşiktaş’ı 4-0 mağlup ederek şampiyon olan bir kız futbol takımımız var. Bizim, ligin gol kraliçesi olmuş Ece Türkoğlumuz, Yunanistan’a iki maçta 3 gol atan Ebru Topçu’muz var. Biz, Karadeniz Ereğli Belediyespor olarak, sadece bu yıl Galatasaray’dan Eskişehirspor’a kadar birçok büyük kulübe transfer ettiğimiz futbolcu evlatlarımızla övünüyoruz. Biz, kadın milli takımlarına her maç futbolcu gönderen bir kulüp olarak kızlarımızla gurur duyuyoruz. Biz, geçen yıl Türkiye şampiyonu olan, gümüş madalya kazanan boksörlerimizle, Anadolu Şampiyonu olan basketbolcularımızla, voleybolcularımızla övünüyoruz. Farkındayız, biz övündükçe birileri gocunuyor, birileri bozuluyor. Onları bozmaya devam edeceğiz. Yeter ki gölge etmeyin. Yeter ki susun, biz de hedeflerimize bakalım. Ancak, kulübümüze, yönetici ve antrenörlerimize, hele hele canımızdan kutsal bildiğimiz evlatlarımıza dil uzatanlarla, ahlaksızlık yapanlarla hatta namusumuza kadar dil uzatma çirkefliğini gösterenlerle de hukuksal yoldan mücadelemizi sonuna kadar yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kimse de ‘Başkaları yazmış bunları, ben sadece yayınladım.’, deme şansını kendisinde görmesin. Hamama giren terleyecektir….”

“SORUNUZ VARSA BUGÜN SORUN. YOKSA, DEDİKODU YAPARAK BİZE GÖLGE ETMEYİN.”
“Özetle söylemek gerekirse, bu iğrenç iftira, hakaret ve mütecaviz cümlelerle ilgili olarak hukuksal girişimlerimiz yapılmış ve adli mücadelemiz başlamıştır. Ne kulübümüzü, ne yöneticilerimizi, ne antrenörlerimizi, hele hele sporcularımızı, evlatlarımızı bu insanlara ezdirecek, çiğnettirecek değiliz. Kantarın topuzu kaçmıştır. O topuz çok kişinin yüreğini acıtmaktadır. Bir yerde artık dur denmelidir. Hiçbirimizde sabır taşı veya peygamber sabrı yoktur. Bundan böyle de bu tür karalayıcı ifadeler kullanan kim olursa olsun adli merci önünde hesabını verecektir.

Az önce bahsettiğimiz yorumları atanların tespitleri için de değerli hukukçumuz ve kulübümüzün avukatı Sayın Tayyar Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı kanalı ile gerekli girişimlerini başlatmıştır. Bahsettiğimiz haber ve yorumlarla ilgili olarak da ceza davası, maddi ve manevi tazminat davası gibi tüm dava girişimleri başlatılmıştır. Yalan haberlere bu iğrenç yorumları atanları da, gerekli tespitler yapıldıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız ve bu insanların gerçek yüzlerini sizlerle birlikte görme şansına sahip olacağız.”

Altan Akçakese’nin okuduğu açıklamanın ardından da soru-cevap kısmına geçildi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yönetim Kurulu Saymanı Murat Çetinel, kulüplerinin şeffaf bir yönetim tarzı güttüğünü belirterek isteyen her gazetecinin her konuda kendilerinden bilgi alabileceklerini söyledi: Çetinel; “… Bizim tek isteğimiz yalan haber yazmayın. Sitelerinizde iftira, hakaret ve karalayıcı cümleleri yorum diye yayınlamayın. Bunlara bundan sonra müsaade etmeyeceğiz. Suskun kalacak değiliz. Çünkü olay artık kişisel saldırı boyutunu aştı, namus kavramına kadar gelip dayandı. Bu olanlara kayıtsız kalacak ve göz yumacak değiliz….”, dedi.