Karadeniz Ereğli Belediyespor Türkiye Şampiyonu !


1 Ekim günü oynanan karşılaşmada Derince Belediyespor’u yenerek Türkiye Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselen, 7 Ekim günü başlayan ve Sakarya’da oynanan final turu maçlarında da önce İstanbul temsilcisi Kireçburnuspor’u 3-2, ardından da 1207 Antalyaspor’u 3-1 mağlup ederek adını finale yazdıran Genç Kızlar Futbol Takımımız, 10 Ekim Perşembe günü oynanan final maçında da şampiyonanın en güçlü takımlarından biri olan Ataşehir Belediyespor’u 3-1 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Geçtiğimiz yılın da Türkiye 2.si olan takımımıza,  Sakarya Erenler Atatürk Stadı’nda oynanan ve saat 11.00’de başlayan karşılaşmada şampiyonluk kupasını getiren golleri Zerrin Öztürk, Ebru Topçu ve Melis Danışmaz attı.

2013 sezonunda kadın futbolda harikalar yaratan, önce Minik Kızlar ardından da Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonluğu’nu elde eden Karadeniz Ereğli Belediyespor, Genç Kızlar’da da Türkiye Şampiyonluğunu kupasını alarak sezonu 3’te 3 ile tamamladı.

Final karşılaşmasında Teknik Sorumlumuz Ömer Faruk Varlık’ın sahaya sürdüğü on birde şu isimler yer aldı: Rümeysa Kötük, Melis Danışmaz, Sema Erkez, Berna Yeniçeri, Özge Özsoy, Meryem Yavuz, Beyaz Acar, İrem Seven, Zerrin Öztürk, Nesrin Karakuş ve Ebru Topçu.

Karşılaşmanın ilk düdüğünden itibaren oyunu rakip sahaya yığan ve ardı ardına gol pozisyonları üreten takımımız, 27.dakikada golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Ebru Topçu’nun uzattığı topu alarak ceza sahasına giren ve çaprazdan nefis bir şut çıkaran Zerrin Öztürk attığı harika golle takımımızı 1-0 öne geçirdi. İlk 40 dakika boyunca rakibe neredeyse hiç pozisyon vermeyen kızlarımız bu yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya da istekli ve kontrolü elinden bırakmayan bir oyun anlayışı sergileyerek başlayan genç kızlarımız, ikinci yarının 4, maçın 44.dakikasında Ebru Topçu’nun yaklaşık 25 metreden vurduğu füzeyle farkı ikiye çıkardı. İkinci golden sonra da arda arda pozisyonlara giren takımımız bu elverişli imkanlardan yararlanamazken, maçın 69.dakikasında gelişen bir Ataşehir atağında defansımız ilk kez hata yaptı ve Hilal Çetinkaya farkı 1’e indiren golü filelerimize gönderdi.

Karşılaşma bu golden sonra daha heyecanlı bir hal almaya başladı. Rakip Ataşehir Belediyespor yarı sahamızda hissedilir bir baskı oluşturdu. Ancak maçın 73.dakikasında Ebru Topçu’nun ara pasında kaleci boşa çıkıp topa dokunamayınca o topu boş kaleye yuvarlayan Melis Danışmaz maçın skorunu belirleyen golü attı.

Takımımızın 3-1’lik galibiyeti ile tamamlanan karşılaşmanın ardından da kupa töreni yapıldı. Şampiyonada üçüncülük maçında Maraş Gücü’nü mağlup ederek 3.olan 1207 Antalyaspor ve 2.olan Ataşehir Belediyesi ile birlikte şampiyon kızlarımıza da kupa ve madalyaları takdim edildi. Takım kaptanımız Ebru’ya şampiyonluk kupasını vermeden önce bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Gelişim Ligleri Müdürü Erden Or, kulübümüzden övgü dolu cümlelerle söz etti. Or, bu yıl gelişim liglerinin üçünde de Türkiye Şampiyonu olan Karadeniz Ereğli Belediyespor’un kolay kolay unutulmayacak tarihi bir başarı elde ettiğine vurgu yaparak; “,,, Karadeniz Ereğli’deki kadın futbol gelişimini çok iyi izlemek, incelemek ve etüt etmek gerektiğine inanıyorum. Kadın futbol bu ilçemizde muazzam bir gelişim gösterdi. Bu başarılarda emeği geçen Başkanımızı, hocalarımızı ve futbolcularımızı yürekten tebrik ediyorum…”, dedi.

Or’un bu konuşmasının ardından da takımımıza Türkiye Şampiyonluğu Kupası TFF Gelişim Ligleri Müdürü Erden Or ve Kadın Milli Futbol Takımları Teknik Direktörü Nur Mustafa Gülen tarafından verildi.

Bu arada zorlu final maçını sporcularımızın aileleri ve iki hafta önce aynı sahada Türkiye Şampiyonu olan Yıldız Kızlar Futbol Takımımızın oyuncuları da izledi.