Devrek Belediyespor: 0 - Karadeniz Ereğli Belediyespor: 3

Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’in 9. Haftası’nda oynanması gereken, fakat bundan önce kötü hava ve saha koşulları sebebiyle iki kez ertelenen Devrek Belediyespor-Karadeniz Ereğli Belediyespor karşılaşması 19 Aralık Perşembe günü oynandı.

Ligin en büyük şampiyonluk adayı olan takımımızı ikinci sırada takip eden Devrek Belediyespor ile deplasmanda yaptığımız karşılaşmada arzu ettiğimiz galibiyeti 3 golle aldık ve rakibimizi 3-0 mağlup ettik.

Devrek Şehir Stadı’nda oynanan ve saat 13.30’da başlayan karşılaşmada Teknik Sorumlumuz İsmail Yalçın sahaya Kader Boz, Burak Çetinkaya, Barış Bayar, Cihat Öztürk, Emre Kuzu, İbrahim Çelik, Gökhan Çolak, Oğuz Yalçın, Osman Yazgan, Önder Karakaş ve Serkan Kurt’tan oluşan bir on bir sürdü. Karşılaşmanın ikinci yarısında Burak Eliçek ve Uğur Yalçın da forma giydiler.

Az sayıda olmasına rağmen coşkulu bir taraftar topluluğu önünde oynanan mücadelenin en kötü yanı maçın oldukça kötü bir sahada oynanması oldu. Birkaç gün boyunca bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı sonrası uzun süre buzlar altında kalan saha zemini, 90 dakika boyunca her iki takımın futbolcularına zor anlar yaşattı.

Maçın ilk düdüğünden itibaren rakip sahada baskı kuran ve hücum silahlarının pres uygulaması ile rakip defansı ileri çıkarmayan takımımız ilk yirmi dakika içinde önemli gol pozisyonları üretti. Bu pozisyonlardan Gökhan Çolak ve Osman Yazgan ile yararlanamayan takımımız, karşılaşmanın 37.dakikasında golü buldu. Bu dakikada sağ kanattan gelişen ani bir atakta İbrahim Çelik’in ceza sahası içine bıraktığı yerden topu filelere gönderen Gökhan Çolak, takımımızı 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra ilk yarının bitimine kadar kalemizi abluka altına almak isteyen ev sahibi ekip maçtaki ilk şutunu 39.dakikada kalemize gönderebilirken ilk yarı 1-0 üstünlüğümüzle sonuçlandı.

Takımımız karşısında aradaki puan farkını kapatabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Devrek Belediyespor maçın ikinci yarısına baskı kurarak başlamak istediyse de, özellikle iki stoperimizi geçmekte başarılı olamadılar. Kaptanımız Cihat Öztürk ve Emre Kuzu rakip forvet oyuncularına havadan ve yerden hiçbir topu bırakmazken takımımız toplu defans anlayışının en güzel örneklerinden birini sergiledi. Maçın kilitlendiği anlarda ise maçın en etkili ve başarılı ismi olan İbrahim Çelik sahneye çıktı. Rakip defansın sol kanadını çökerten İbrahim’in nefis pasında Önder Karakaş şık bir vuruşla topu ikinci kez Devrek Belediyespor filelerine gönderdi. (2-0)

Maçın bundan sonraki bölümlerinde ise, genelinde ev sahibi ekibin uyguladığı sert oyun anlayışı daha fazla etkisini gösterdi. 78.dakikada ceza sahamız içinde yaşanan bir tartışmada futbolcuları maçın hakemi Evren Atış güçlükle sakinleştirebildi.

Karşılaşmanın son dakikasına kadar ev sahibi takıma etkili bir atak yapma şansı vermeyen takımımız, yine İbrahim Çelik’in geliştirdiği bir atakta 3.golü buldu. 90.dakikada bir kez daha rakip defans arkasına soldan giren İbrahim, eski takım arkadaşlarını çaresiz bırakan bire pas daha çıkardı ve Uğur Yalçın ceza sahası içinde aynı güzellikle vurduğu topu filelere gönderdi ve durumu 3-0 yaptı.

Maçın son düdüğü ile birlikte büyük sevinç yaşayan takımımız bu galibiyet ile en yakın takipçisi Devrek Belediyespor ile arasındaki puan farkını iyice açtı. Oynadığı 8 maçta 8 galibiyet alan ve 33 gol atıp kalesinde sadece 2 gol gören takımımız şampiyonluk yolunda en önemli engeli de rahat geçti.