ERKEK FUTBOL | Teknik Direktör İsmail Yalçın'ın Basın Açıklaması

Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'in yeniş sezonuna iddialı hazırlanan Erkek Futbol A Takımımızın Teknik Direktörü İsmail Yalçın bir basın açıklaması yaparak sezon öncesi çalışmalarıyla ilgili yorumlarda bulundu.

Takımımızın ilk hazırlık maçı olan Kozlu Belediyespor karşılaşmasını da değerlendiren İsmail Yalçın açıklamasında şu görüşleri sundu: 
“Sezon öncesi hazırlıklarına 13 Ağustos günü başlayan takımımız, iki haftayı aşkın bir süredir çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl tek hedefi Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’i şampiyon tamamlayarak Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek olan futbol takımımızda, geçtiğimiz yıllarda takımımızda forma giyen 16 oyuncumuzla sözleşme yenileyip gerekli takviyeleri de yaptıktan sonra çalışmalarımıza start verdik. Hafta içi Beyçayırı Sahası’nda gerçekleştirdiğimiz ilk etap çalışmalarıyla da futbolcularımıza kondisyon yüklemeye çalışıyoruz. Dayanıklılık ve sürate yönelik antrenmanlarla da sezon öncesinde takımımızı güç olarak istenilen seviyeye çıkarmaya gayret ediyoruz. Takım olarak sezon öncesinde olmamıza rağmen iyi bir hava yakaladığımızı söylemek isterim. Aramıza bu sezon katılan futbolcularımızın da takım arkadaşlarına kısa sürede uyum sağlamaları bizleri sevindiren bir başka konu.  Önümüzde bir aydan fazla bir süre olmasına rağmen, lig birkaç gün sonra başlayacakmış gibi, ciddiyeti içerisinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İyi yoldayız. Tek olumsuzluk, bazı futbolcularımızın sakatlıkları ve yoğun antrenman programlarında arkadaşlarıyla birlikte olamamaları. Bu sezon öncesi aramıza katılan Osman Yazgan’ın belindeki rahatsızlığı sürüyor. Futbolcumuz, geçen haftayı dinlenerek geçirdi; bu haftadan itibaren çalışmalarımıza katılacak. Genç futbolcularımızdan Gökhan Kuloğlu’nun çekilen MR’ında da kemik ödemi tespit edildi. Futbolcumuzu 7 ila 10 gün arasında bir süreyle dinlendirmek zorunda kalacağız. Tedavisine devam ediliyor. Bir başka futbolcumuz Emre Kuzu’nun da kasığındaki sakatlığı devam ettiği için son antrenmanlarda kendisini fazla yormadık ve ilk hazırlık maçımızda da riske etmedik. Ayak bileğindeki sakatlığı geçen Mete Aytekin ile hafif sakatlığı bulunan Serkan ise geçtiğimiz hafta takımımızla antrenmanlara başladılar. Ancak Serkan’ı riske etmemek için Kozlu Belediyespor ile oynanan hazırlık maçında görevlendirmedim. Kalecimiz Volkan’a da sol el yüzük parmağındaki yırtıktan dolayı yaklaşık iki hafta süreyle kaleci antrenmanları yaptırmayacağız; ancak genç futbolcumuz takımla birlikte diğer tüm çalışmalardaki yerini alıyor.

Yaklaşık iki haftadır antrenman yapan ve genel anlamda da kondisyon ve güce dayalı çalışmalarla birinci etap antrenman programına devam eden takımımız sezon öncesi ilk hazırlık maçını da 29 Ağustos Perşembe günü Kozlu Belediyespor ile yaptı. Bölgesel Amatör Lig’in yeni sezonuna hazırlanan Kozlu takımı ile her iki takım açısından yararlı olan bir mücadelemiz oldu.  90 dakikanın geneline baktığımızda istediğimiz oyunu tam olarak sahaya yansıtabildiğimizi söyleyemem. Ancak  skoru lehimize çeviren golleri bulmayı başardık. İlk hazırlık maçımızdı ve doğal olarak tam hazır değildik. Kozlu Belediyespor’u beğendiğimi ifade etmek isterim. Çok koşan ve sürekli ayağa top yapan bir takım.  Böyle bir takım karşısında istediğimiz oyunu sahaya tam anlamıyla yansıtamasak da rakibimize çok fazla gol pozisyonu da vermedik. İlk yarının sonlarında baskı yediğimiz rakibimiz, ikinci yarıda ise kalemizde tehlike yaratamadı. Takım olarak eksiklerimiz var. Önümüzdeki hazırlık maçlarında çok iyi oynayıp lige hazır olmak istiyoruz. Bu sezon hedefimiz olan şampiyonluğu almak istiyoruz.  Bu arada hazırlık karşılaşması için gittiğimiz Kozlu’da bizleri en iyi şekilde karşılayan ve misafir eden Kozlu Belediyespor’un değerli yöneticilerine, takımımızın teknik adamlarına ve sahada centilmence bir mücadele sergileyerek kardeşlik duygularını ön plana çıkaran tüm futbolcu arkadaşlarıma da şahsım ve takımım adına en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Kozlu Belediyespor’a da yeni sezonda gönülden başarılar diliyorum.”