KADIN FUTBOL | Milli Takım Aday Kadrosuna 3 Futbolcumuz Davet Edildi

U-19 Kadın Milli Futbol Takımımızın, 21-26 Eylül 2013 tarihlerinde Macaristan'da oynanacak 2013-14 U-19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu 10. Grup maçları aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya kulübümüzün başarılı futbolcuları Berna Yeniçeri, Ebru Topçu ve Büşra Eda Acar da davet edildiler.

Hatırlanacağı gibi bu üç evladımız, U-19 Kadın Milli Futbol Takımımızın, Avrupa Şampiyonası 1. Tur Eleme Maçları öncesi 2 ve 4 Eylül tarihlerinde Yunanistan U-19 Milli Takımı ile yapılan hazırlık maçlarında da kadroya davet edilmişler ve her iki maçta da forma giymişlerdi. Bu iki maçta Ebru topçu 3, Berna Yeniçeri de bir gol atarak, 5-2 ve 2-1 kazandığımız maçların skorlarına katkı yapmışlardı.

U-19 Kadın Milli Futbol Takımımızın aday kadrosuna davet edilen oyuncular 17 Eylül Salı günü saat 12.00'de, Limak Eurasia Otel'de toplanacak. Futbolcularımız Berna Yeniçeri, Ebru Topçu ve Büşra Eda Acar da aynı gün saat 05.00’te Karadeniz Ereğli’den İstanbul’a hareket edecek ve belirlenen saatte kafileye katılacaklar.

Teknik Direktör Talat Tuncel yönetimindeki Kadın U-19  Milli Takımımızın aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Büşra Öztürk - Trabzon İdman Ocağı

Sude Mihri Çınar - Beden Eğitim ve Spor Eğitim Mrk. Spor

Kübra Berber - Derince Belediyespor

Medine Erkan - Eskişehirspor

Berna Yeniçeri - Karadeniz Ereğlispor

Yaşam Göksu - Konak Belediyespor

Merve Kınıklıoğlu - SV Werder Bremen

Büşra Eda Acar - Karadeniz Ereğlispor

Hilal Başkol - Konak Belediyespor

Ümran Üzev - Konak Belediyespor

Maliha Sophia Ergen - TSV Schott Mainz

Eda Duran - Derince Belediyespor

Beritan Gedik - İzmit Çene Suyu Plaj Yolu Spor

Esra Özkan - Marmara Üniversitesi

Semanur Akbaş - Derince Belediyespor

Ayşe Önal - Beden Eğitim ve Spor Eğitim Mrk. Spor

Ebru Topçu - Karadeniz Ereğlispor

Nursel Özkan - Mersin Cam Spor

44 takımın 4'erli 11 grupta mücadele edeceği 1. Eleme Turu maçları sonunda 11 grup lideri ve en iyi 10 grup ikincisi 2. Tur'a yükselecek. U-19 Kadınlar Ülke Sıralaması'nda ilk 3 sırada bulunan Almanya, İngiltere ve İspanya'nın direkt olarak katılacağı 2. Tur'da ise 24 takım 4'erli olarak 6 grupta mücadele edecek. 5-10 Nisan 2014 tarihleri arasında oynanacak 2. Tur maçlarında gruplarını lider bitirecek 6 takım ile en iyi grup ikincisi finallere katılmaya hak kazanacak. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak Norveç, finallere direkt katılacak.

Macaristan’da yapılacak olan 1. Eleme Turu maçlarında Türkiye ilk maçını 21 Eylül günü Belçika ile oynayacak. Karşılaşma Grosica Stadı’nda oynanacak. 23 Eylül günü ev sahibi Macaristan ile bu kez Globall Football Park Stadı’nda kozlarını paylaşacak olan Millilerimiz son maçında da Grosica Stadı’nda Karadağ ile karşı karşıya gelecek. Millilerimizin üç maçı da TSİ 15.30’da başlayacak.

Bu üç önemli karşılaşmada da Millilerimiz ile Milli Takım’da kulübümüzü ve kentimizin temsil edecek evlatlarımıza yürekten başarılar diliyoruz.