KADIN FUTBOL | Takımlarımızın Antrenman Günlüğü (02.09.2013)

Türkiye Genç Kızlar Ligi ve Türkiye Yıldız Kızlar Ligi’nde çeyrek final karşılaşmalarına hazırlanan altyapı takımlarımız haftanın ilk antrenmanını kulübümüzün Kışla Tesisleri’nde gerçekleştirdi.

Teknik Direktörümüz Ömer Faruk Varlık ve Kaleci Antrenörümüz Mustafa Tatar’ın nezaretinde gerçekleştirilen antrenman 09.45’te başladı ve iki saat sürdü.  Genç ve Yıldız Kız takımlarında forma giyen oyuncularımızın antrenmanında Teknik Direktörümüz Varlık ısınma hareketlerinin ardından hedefsiz topla çalışmalar yaptırdı. Yaklaşmakta olan çeyrek final maçları öncesinde kondisyon yüklemeye çalıştığımız futbolcularımızın haftanın ilk çalışmasında istekli ve hırslı oldukları gözlendi. Futbolcuların çift kale maçında da zorlu geçmesi muhtemel çeyrek final maçları için taktik çalışmaları da yapıldı. Çocuklarımızın mücadelesini sık sık kesen Ömer Faruk Varlık yapılan hataları göstererek uyarılarda bulundu. Antrenmanda Kaleci Antrenörümüz Mustafa Tatar da kalecilerimize özel çalışma yaptırdı.

Çeyrek final maçları hazırlıklarına haftanın ilk gününde kendi tesislerimizde devam eden altyapı takımlarımızın moral-motivasyon açısından da iyi durumda olduklarını belirtmek isterim. Özellikle geride bıraktığımız zorlu maçlarda önemli galibiyetler alan takımlarımızın başarılı oyuncularının özgüvenlerinin yerinde olması takımlarımızın en büyük avantajı. Bu yıl Türkiye U-13 Kızlar Ligi’nde elde ettiğimiz şampiyonluk da genç ve yıldızlarımıza ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. 

Bir başka moral kaynağımız da özellikle son dönemlerde Milli Takım’ın bütün kategorilerine futbolcu göndermemiz. Birçok futbolcumuzun milli forma altında önemli maçlarda görev almaları, genç ve yıldızlarımızın da hedeflerini büyüttü. Milli Takım antrenörlerinin yakın takibinde olan futbolcularımız, gelecekte bu kutsal formayı giymek için büyük bir heves ve arzuyla çalışıyorlar.

Geleceğin güçlü A Takım kadrosunu bu yıllardan itibaren şekillendirmeyi amaçlayan teknik kadromuz da çocuklarımızın durumlarıyla yakından ilgileniyor. Haftanın 4 günü çalışmalarını sürdüren Genç ve Yıldız Takımlarımızın oyuncularının performansları ve istekli olmaları de gelecek için bizleri umutlandırıyor.

Haftanın ilk antrenmanını tesislerimizde gerçekleştiren Genç ve Yıldız Takımlarımız, ikinci çalışmayı da yine kendi tesislerimizde Çarşamba günü yapacak. Perşembe ve Cuma günkü antrenmanlar ise aynı saatte Beyçayırı Sahası’nda gerçekleştirilecek. Minik Kız Futbol Takımımızın antrenmanı ise 3 Eylül Salı günü Kışla Spor Tesisleri’nde. Antrenman, saat 09.00’da başlayacak.