YÖNETİM | Üzüntümüz Büyük ! Galip Baysal'ı Kaybettik !

İlçemizde uzun yıllar görev yapan değerli spor adamı antrenör Galip Baysal'ı ani bir kalp krizi sonucu kaybettik.

Karadeniz Ereğli'de Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan, 1980’li yılların sonundan itibaren çok uzun bir dönem Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi’nde bu görevini ifa eden değerli spor adamı Galip Baysal ani bir kalp krizi neticesinde aramızdan ayrıldı. Bu üzücü vefat dolayısıyla taziye mesajı yayınlayan kulübümüz Basın sözcüsü Altan Akçakese şu duyguları paylaştı:

"İlçemizde uzun yıllar Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan, 1980’li yılların sonundan itibaren çok uzun bir dönem Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi’nde bu görevini ifa eden değerli spor adamı Galip Baysal’ın ani bir kalp krizi neticesinde aramızdan ayrıldığı haberini çok derin bir teessürle öğrendim.
Özellikle Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi’nde görev yaptığı dönem boyunca, ilçemiz gençlerine basketbolu sevdiren ve nice şampiyon basketbol takımları yaratan, Anadolu Lisesi camiasının efsane öğretmenlerinden biri olarak gönüllerimizde taht kuran Merhum Galip Baysal, okulunun ilk kez futbolda da ilçe şampiyonu olmasını sağlayan isim olarak da okul tarihine geçmişti.
Öğretmenliğinin yanı sıra Erdemirspor ve Düzce Belediyespor kulüplerinde basketbol antrenörlüğü yapan Galip Hocamız, son olarak da Niğde Telekomspor Basketbol Takımı’nın antrenörlüğünü yapıyordu. Niğde gençliğine basketbolu sevdiren adam olarak bilinen ve altyapıdan milli takıma birçok oyuncu yetiştiren Merhum Baysal’ın bu ani vefatı dolayısıyla yaşadığım üzüntünün tarifi yoktur. Şahsımın ve binlerce öğrencinin üzerinde hakkı ödenmez emeklere sahip olan, 1955 doğumlu hocamıza yüce Allah’tan gani rahmet diliyorum. Bugün basketbol Karadeniz Ereğli’de de bir yerlere gelebildiyse, halen yüzlerce gencimiz bu spor dalında ter dökebiliyorsa, bunun nedenlerinden biri de sevgili hocamızın alın teridir.
Ruhu şâd, mekanı cennet, kabri pür-u nur olsun.

Bizlere verdiğin emekler için sana sonsuz teşekkür ve yürekten sevgi ve saygı Büyük Hoca !”