KADIN FUTBOL | Berna Yeniçeri Sağlık Kontrolünden Geçti

U-19 Kadın Milli Futbol Takımı’nın Macaristan’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu karşılaşmalarında forma giyen ancak Milli Takım kampından sakat dönen futbolcumuz Berna Yeniçeri, bugün özel bir hastanede kontrolden geçti.

Milli takım kampında omurgasından sakatlanan ve yapılan ilk tetkiklerinde omurga kayması teşhisi konulan Berna Yeniçeri, kulübümüzün Derince Belediyespor ile 1 Ekim günü yapılan Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası Eleme Maçı’nda sakat olmasına rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmamış ve formasını başarıyla terletmişti. Maçın en göze batan futbolcularından biri olarak takdir toplayan başarılı futbolcumuz, sakatlığı ile ilgili olarak bugün bir kez daha kontrolden geçti. MR’ı çekilen ve gerekli tahlilleri yapılan Berna Yeniçeri’nin omurgasında meydana gelen sakatlığın kaslarında çekmeye sebep olduğu ve acılarının da bundan kaynaklandığı belirlendi. Zaman kaybetmeden ilaç tedavisine başlanan yıldız futbolcumuz, pazartesi gününe kadar dinlendirilecek. Kadın futbol takımlarımızın Teknik Sorumlusu Ömer Faruk Varlık da, 7-10 Ekim tarihleri arasında Sakarya’da gerçekleştirilecek olan Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası Final Turu maçları öncesinde yapacakları antrenmanlarda Berna Yeniçeri’yi dinlendireceklerini ve kendisini yormayacaklarını ifade etti. Varlık verdiği bilgide başarılı futbolcumuzun kendisini iyi hissetmesi ve sakatlığının geçmesi durumunda, doktoru tarafından önerilen özel bir kuşak ile final turu maçlarında forma giyebileceğini söyledi.

Ağır sakatlığına rağmen Derince Belediyespor ile oynanan karşılaşmada büyük bir fedakarlık örneği göstererek formasını giyen ve arkadaşlarını yalnız bırakmayan, oynadığı futbol ile de takımımızın Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda ilk sekiz takım arasına girmesinde en önemli katkılardan birini veren evladımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, özverisinden dolayı teşekkür ediyoruz.