TÜRKİYE ŞAMPİYONASI | Genç Kız Futbol Takımımız Finalde!

Türkiye Genç Kızlar Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Genç Kızlar Futbol Takımımız, yarı finalde karşılaştığı 1207 Antalyaspor'u 3-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Sakarya Erenler Atatürk Stadı’nda oynanan ve saat 11.00’de başlayan zorlu mücadelede takımımız sahaya Rümeysa Kötük, Sema Erkez, Melis Danışmaz, Berna Yeniçeri, Özge Özsoy, Meryem Yavuz, Beyza Acar, İrem Seven, Zerrin Öztürk, Nesrin Karakuş ve Ebru Topçu on biri ile başladı. İkinci yarıda Özge Özsoy’un yerine Ezgi Sıcakyüz de forma giydi. 


Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte rakibi bunaltan takımımız 2.dakikada kazandığı penaltıyı Ebru Topçu ile gole çevirerek henüz ilk dakikalarda öne geçti. İlk yarının sonuna kadar baskılı oyununu sürdüren gençlerimiz, kendilerini rahatlatacak 2.gole ulaşamazken 1207 Antalyaspor, ilk yarıda kazandığı ilk kornerden golü buldu. 40+1.dakikada, ilk yarının bitimine 30 saniye kala yediğimiz bu golle devreye 1-1’lik eşitlikle girdik. Bu hırsla ikinci 40 dakikaya başlayan gençlerimiz, ilk düdükten itibaren Antalya ekibini bir kez daha kendi yarı sahasına hapsetti. Maçın 70.dakikasında Berna Yeniçeri’nin ceza sahasına doğru gönderdiği uzun pasta topu önce göğsünde kontrol edip ayağına indiren, sonra da nefis bir plaseyle fileleri havalandıran Kaptanımız Ebru Topçu durumu 2-1’e getirdi. Maçın son dakikalarına bu üstünlükle giren kızlarımız rakibe de pozisyon üretme şansı vermezken, 80+1.dakikada maçın kilit isimlerinden Ebru Topçu’nun ceza sahasına indirdiği mükemmel ortayı yere iner inmez plase ile kaleye gönderen Melis Danışmaz skoru belirleyen golü attı ve kızlarımız bu zorlu maçı 3-1 kazandı.


2013 yılında önce Minik Kızlar, ardından da Yıldız Kızlar'da Türkiye Şampiyonu olan Karadeniz Ereğli Belediyespor, bu sonuçla birlikte 3’te 3 yapmak için bir engeli daha aştı. Genç kızlarımız 10 Ekim Perşembe günü final maçına çıkacak ve Karadeniz Ereğli’ye bir kupa daha getirmek için ter dökecekler.