Bir İlk Daha... 4 Basketbolcumuz Milli Takım'da...

Kulübümüz, bir ilke daha imza attı. Kadın Futbol'un her kategorisinde Milli Takımlara sporcu göndermeye alışkın olan kulübümüz, basketbolda da 4 sporcumuzu Milli Takım'a gönderiyor.

Karadeniz Ereğli Belediyespor Yıldız Kızlar Basketbol Takımı'nın başarılı oyuncuları Şevval AkçayAleyna Uzunmehmetİzel Okur ve Nilüfer Sena Müsellim, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Ankara'da düzenleyeceği kampa davet edildiler. 

Basın Sözcüsü Altan Akçakese bu önemli gelişmeyle ilgili bir basın açıklaması yaparak bilgi verdi. Akçakese açıklamasında şu görüşleri sundu:

“Kadın futbolda, A Milli Takım ve Altyapı Milli Takımlarına futbolcu göndermeye alışmıştık. Sadece 2013 senesi içinde tam 13 futbolcumuz bu onurlu görevleri yerine getirerek Karadeniz Ereğli’yi ve kulübümüzü milli forma altında temsil etmişlerdi. Bu mutluluğu basketbolcu kızlarımız da yaşattılar. Karadeniz Ereğli Belediyespor’un dört altın yıldız kızı Şevval Akçay, Aleyna Uzunmehmet, İzel Okur ve Nilüfer Sena Müsellim, Yıldız Milli Takım aday kadrosuna davet edildiler. Bu dört evladımızın Milli Takım’a davet edilmeleri hem bizler için hem de ilçemiz için muhteşem bir başarı ve haklı bir gururdur.

Son yıllarda salon sporlarında önemli başarılar elde eden, 2013 yılında voleybolda Zonguldak’ta fırtına gibi esen, basketbolda Anadolu Şampiyonu çıkaran Karadeniz Ereğli Belediyespor, basketbolda da milli takıma sporcu göndermeyi çıkarmayı başardı.

Dört evladımız, Türkiye Yıldız Kızlar Basketbol Takımımızın 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Ankara’da yapacağı kamp kadrosuna davet edilerek bölgemiz sporunda bir ilki başardılar. Basketbolcularımız 30 Kasım Cumartesi sabahı Ankara’da olacak ve kampa katılacaklar.

Sporcularımızla, onları yetiştiren antrenörlerimizle övünüyoruz. Bu vesileyle de çocuklarımızın
yetişmelerinde büyük emek veren, bu başarının temelinde alın terleri olan, geçtiğimiz yıl takımlarımızın antrenörlüğünü üstlenen Karadeniz Ereğli Fen Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Osman Demirci’ye; takımlarımızın başarılı antrenörleri Levent Ekici ve Barış Bahadır’a en kalbi duygularla şükranlarımızı sunuyoruz.
            
Ancak tebrik ve teşekkürün en büyüğünü de evlatlarımıza gönderiyoruz. Önce hayal eden, sonra çok çalışan, azmeden ve başaran evlatlarımıza...
Tebrikler Şevval !
Tebrikler Aleyna !
Tebrikler İzel !
Tebrikler Nilüfer !"