KADIN FUTBOL | Ömer Faruk Varlık'ın Basın Açıklaması

Kulübümüzün Kadın Futbol Takımları Teknik Sorumlusu Ömer Faruk Varlık bugün yazılı bir basın açıklaması yaparak, Kadınlar 1.Ligi'nde oynanan Ataşehir Belediyespor maçının bir değerlendirmesini yaptı.

Varlık açıklamasında şu görüşleri sundu:

“Türkiye Kadınlar 1. Futbol Ligi’nin 2013-14 sezonu, hafta sonu oynanan maçlarla başladı.

            Geçtiğimiz sezonu 3.sırada tamamlayan ve başarılı bir sezon geçiren Kadın A Futbol Takımımız, ligin ilk maçında, Türk Kadın Futbolu’nun güçlü temsilcisi Ataşehir Belediyespor’a deplasmanda 3-0 mağlup oldu.

            Sezonun ilk maçları her zaman zordur. Böyle bir zorluğu da bu sezon Ataşehir deplasmanında yaşadık. Grubumuzun güçlü takımlarından biri olan Ataşehir Belediyespor karşısında aldığımız bu yenilginin normal bir sonuç olduğunu ifade etmek isterim.

            Mücadele 3-0 sona ermesine rağmen özelikle 1-0’dan sonraki süreçte sahada iyi bir oyun ortaya koyduk. Maçın genelinde top daha çok bizde kaldı. Bu maçın en önemli artılarından biri de buydu. Ancak, etkili olduğumuz dakikalarda geliştirdiğimiz bir atakta maçın hakemi yüzde yüz bir penaltımızı vermedi. O pozisyonun ardından gelişen ani atakta da kalemizde ikinci golü gördük. Bu, yaşadığımız en büyük şansızlıktı.

            Ligin ilk maçı olması sebebiyle, her şeye rağmen oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele ve futboldan memnun olduğumu belirtmek isterim. Geçtiğimiz sezon da ilk maçımızı kaybetmiş, ilerleyen haftalarda kendimizi toparlayarak seri galibiyetler almıştık. Bu sezon da aynı başarıyı gösterecek güce ve kararlılığa sahibiz.

            Bu yıl takımımızda, tecrübeli oyuncularımızın yanı sıra altyapıdan yetiştirterek futbolumuza kazandırdığımız gençlerimize de forma veriyoruz. Bu evlatlarımız, oynayacakları maçlarla ilerleyen haftalarda 1.Lig tecrübelerini daha da pekiştirmiş olacaklardır. Bu da takımımızın alacağı saha içi sonuçlarına olumlu sirayet edecektir.
            Ligin 2.Haftası’nda kendi sahamızda Derince Belediyespor ile karşı karşıya geleceğiz. Bu zorlu maçın hazırlıklarına 5 Kasım Salı günü tesislerimizde yaptığımız haftanın ilk çalışmasıyla başladık. Amacımız, güçlü rakibimiz karşısında iyi bir futbol ortaya koyarak bu sezonki ilk galibiyetimizi taraftarımız önünde almak. Bunda da başarılı olacağımıza gönülden inanıyorum.”