Karadeniz Ereğli Belediyespor: 2 - Konak Belediyespor: 3

Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi’nin 4.Haftası’nda, bu yıl ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden geçtiğimiz yılın şampiyonu Konak Belediyespor’u ağırlayan Kadın Futbol A Takımımız, iki kez öne geçtiği maçtan 3-2 mağlup ayrılarak haftayı puansız kapattı.

24 Kasım Pazar günü Beyçayırı Sahası’nda oynanan ve saat 12.00’de başlayan mücadelede Teknik Sorumlumuz Ömer Faruk Varlık sahaya; Hande Kulaç, Berna Yeniçeri, Evren Yılmaz, Elif Semiz, İpek Özgen, Zübeyde Kaya, Ece Türkoğlu, Başak İçinözbebek, Büşra Eda Acar, Khatia Chkonia ve Ebru Topçu’dan oluşan bir on bir sürdü. Maçın 2.yarısında Damla Bozyel ve Derya Arhan da forma giydiler. Maçta, geçtiğimiz hafta Adana İdmanyurdu maçında kırmızı kart gören Tuba Karataş forma giyemedi.

Maçın henüz 6.dakikasında hafif sol çaprazdan kazandığımız frikikte kaptanımız Ebru Topçu’nun mükemmel şutu sonrası 1-0 öne geçtik. Bu golden sonra bir süre oyunu dengede tutan takımımız ilk yarının ortalarından itibaren rakip atakları karşısında sıkıntı anlar yaşadı. Bu dakikalarda Büşra Eda Acar ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamayan takımımız, 21.dakikada gelişen ani bir kontratakta golü yedi. Bu golden sonra da Konak Belediyespor özellikle sağ kanattan ciddi ataklar geliştirdi. Ancak 33.dakikada Berna Yeniçeri ile geliştirdiğimiz bir atakta altı pas civarında topla buluşan Gürcü oyuncumuz Khatia Chkonia, topu önce kontrol etti, ardından da şık bir çalım sonrasında fileleri havalandırdı: 2-1

İlk yarının bundan sonraki bölümlerinde Konak Belediyespor atakları karşısında iyi savunma yapan takımımız soyunma odasına 2-1 önde gitmeyi başardı.

Maçın 2.yarısında ise Konak Belediyespor bütün riskleri kullandı. 61.dakikada kullandığımız bir frikikte 3.gole çok yaklaştık ancak fileleri bulamadık. 67.dakikada 10 kişi kalan konuk takım buna rağmen oyundan kopmadı. 70.dakikada 2-2’lik beraberliği bulan Konak Belediyespor, 9 kişi tamamladığı mücadeleyi 81.dakikada bulduğu golle 3-2 kazandı.