KADIN FUTBOL | Genç Kızlarımız Tarih Yazdı !

Bu yıl önce Minik Kızlar ardından da Yıldız Kızlar’da Türkiye Şampiyonluğu sevinci yaşayan kulübümüz, 1 Ekim’de bu kez Gençler’de büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye Genç Kızlar Futbol Şampiyonası’nda en iyi on altı takım arasına girmeye hak kazanan kızlarımız 1 Ekim Salı günü çeyrek finale yükselmek için ter döktüler. Düzce 18 Temmuz Stadı’nda, geçtiğimiz yılın Genç Kızlar Türkiye Şampiyonu Derince Belediyespor ile karşı karşıya gelen takımımız tarih yazdı. Kızlarımız normal süresi 1-1 sona eren maçı, uzatma dakikalarında oynadıkları harika futbolla 4-2 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Takımımızın 4 golünü de milli futbolcumuz Ebru Topçu attı.


Saat 12.00’de başlayan mücadelede Teknik Sorumlumuz Ömer Varlık sahaya Rümeysa Kötük, Sema Erkez, Ezgi Sıcakyüz, Meryem Yavuz, Beyza Acar, İrem Seven, Zerrin Öztürk, Melis Danışmaz, Nesrin Karakuş, Berna Yeniçeri ve Ebru Topçu’dan oluşan bir on bir sürdü. Bu maçın en önemli olaylarından biri, Türkiye U-19 Milli Futbol Takımı’nın Macaristan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarında forma giyen ve kamptan sakat dönen Berna Yeniçeri ile bir başka başarılı futbolcumuz Zerrin Öztürk’ün bu karşılaşmada sakat sakat forma giymeleriydi. Berna Yeniçeri’de omurilik kayması, Zerrin Öztürk de apandisit patlaması riski tespit edilmişti. İki kızımız da maça dakikalar kala on bire dahil edildiler ve bu zorlu maçta arkadaşlarını yalnız bırakmadılar.

Derince Belediyespor karşısında maça kontrollü başlayan ve bu kontrolü de ilk yarının sonuna kadar elinden bırakmayan takımımız rakibine sadece uzaktan şut atma imkanı verdi. Bu şutlardan birinde de 9.dakikada kazanılan bir frikikte top üst direğimizden geri geldi. 11.dakikadaki bir ikili mücadele ise, maça sakat olmasına rağmen ilk on birde başlayan milli futbolcumuz Berna Yeniçeri ciddi bir sakatlık geçirdi. Berna, saha içinde yapılan müdahalenin ardından maça devam etti ve neredeyse yaşadığı acıdan gözlerinden yaş gelmesine rağmen oyunu bırakmadı. Bu dakikadan itibaren de ilk yarının sonuna kadar kızlarımızın atakları görüldü. 14. dakikada Zerrin ve 16.dakikada Ebru’nun şutları rakip kalede tehlike yaratırken, 22.dakikadaki bir Derince atağında ise bu kez kalesinde devleşen isim kalecimiz Rümeysa Kötük’tü. 33.dakikada orta sahada aldığı topu seri çalımlarla rakip ceza sahası içine kadar taşıyan Berna’nın pasında Ebru kaleyi bir kez daha yokladı ama yine sonuç alamadık. 40 dakikalık birinci yarının son dakikasında da Derince kalecisi bir pozisyonda daha topu sağ üst köşeden çıkarmayı başararak kızlarımıza gol şansı vermedi.

Takımımız 2.yarıya baskılı başladı. Henüz 43.dakikada Nesrin, kaleci ile altı pasta karşı karşıya kaldı; herkesin gol beklediği bir pozisyonda topu kaleciye teslim etti. Bu yarının ilk düdüğünden itibaren uzun süre kızlarımız rakibi kendi yarı sahasından çıkarmadı ve neredeyse 65.dakikaya kadar kalemize top gelmedi. Bu dakikaya kadar takımımız Ebru ile gol şanslarını değerlendiremezken Derince Belediyespor da ilk ciddi tehlikesini 66.dakikada yaşattı. Bu pozisyonun hemen ardından da Ebru’nun yine uzaktan şutunda top sağ üst doksanı sıyırarak auta çıktı. 68.dakikada gelişen bir başka atağımızda ise Nesrin rakip ceza sahası içinde düşürüldü ancak maçın hakemi devam kararı verdi. Bu pozisyona itirazlarımız devam ederken gelişen ani bir kontratakta rakip kalemize ilk kez etkili geldi ve golü buldu. Son on dakikaya 1-0 yenik giren evlatlarımız karşılaşmanın 71.dakikasında başarılı golcümüz Ebru Topçu’nun mükemmel plasesi ile beraberlik golünü buldu. Özellikle maçın son yedi dakikasında galibiyet golü için rakip kaleyi abluka altına alan takımımız 73.dakikada Nesrin ile bir mutlak gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Karşılaşmanın 80 dakikalık normal süresi 1-1 sona erdi ve 10’ar dakikalık uzatma devrelerine geçildi. İlk uzatma dakikasının 5., karşılaşmanın 85.dakikasında sahneye yine Ebru Topçu çıktı ve Nesrin’in şutunda kaleciden dönen topu tamamlayarak rakibi çaresiz bırakan bir vuruşla takımımızı 2-1 öne geçirdi. 87.dakikada Nesrin’in bir başka şutu kaleciden dönerken aynı dakikada Ebru’nun şutu da direkte patladı. Bu top sonrasında yine ani kontratağa çıkan Derince Belediyespor, defansımızın da zaafından yararlanarak beraberlik golünü buldu ve maça 2-2’lik eşitlik geldi. Bu golle de ilk uzatma devresi beraberlikle sona erdi.

90 dakika boyunca kalemize iki kez gelen ve bunun dışında sadece uzaktan şutlarla gol şansı yakalamaya çalışan Derince Belediyespor karşısında ikinci uzatma devresine fırtına gibi girdik. 94.dakikada Ebru Topçu şık bir plase ile bir kez daha fileleri gördü ve bu gol adeta maçın kırılma anı oldu. Uzatma dakikalarının da verdiği yorgunlukla iyice çözülen Derince Belediyespor, son altı dakikada kalesinde tehlikeler yaşadı. 97.dakikada da Ebru Topçu, savunmadan dönen topu tamamlayarak farkı ikiye çıkaran golü attı ve maçın skorunu tayin etti: 4-2

Türkiye Genç Kızlar Futbol Şampiyonası’nda geçtiğimiz yıl Derince Belediyespor’a talihsiz bir maç sonucunda yenilerek elenen evlatlarımız, 4-2’lik bu galibiyetle bir nevi geçtiğimiz yılın rövanşını da almış oldu. Çok güçlü takımların yer aldığı ligde geçtiğimiz yılın şampiyon takımını saf dışı bırakarak ülkenin gençler kategorisinde en iyi sekiz takımı arasında girmeye hak kazanan evlatlarımız, 7-10 Ekim 2013 tarihinde Sakarya’da düzenlenecek ve Erenler Atatürk Stadı’nda oynanacak final turu müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Çeyrek finale yükselen takımımız, Sakarya’da oynayacağı maçlar sonunda da minik ve yıldız takımlarımız gibi şampiyonluk için mücadele edecek.

Maç sonrası bir basın açıklaması yapan kulübümüzün Basın Sözcüsü Altan Akçakese, zorlu geçen 100 dakikayı yorumladı ve değerlendirmelerde bulundu. Akçakese açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

TATAR HOCA FEDAKARLIK GÖSTERDİ
"Derince Belediyespor karşılaşması öncesinde yaşanan büyük zorlukların biri de maçtan hemen sonra paylaşıldı. Berna Yeniçeri ve Zerrin Öztürk gibi takımın en önemli iki isminin acılar içinde oynamak zorunda kaldıkları maçta, kaleci antrenörümüz Mustafa Tatar da eşine az rastlanan bir fedakarlığa imza attı. Maçtan saatler önce, 30 Eylül Pazartesi gecesi evinde rahatsızlanan ve hastaneye götürülen antrenörümüz Mustafa Tatar’ın, yapılan tetkiklerinde küçük çaplı ancak risk taşıyan bir kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Başarılı antrenörümüz, bu önemli sağlık sorununa rağmen hiçbir şey olmamış gibi takımının başında, hocamız Ömer Faruk Varlık ile birlikte Düzce’ye gitti ve sahaya çıktı. Tatar yaşadığı sağlık sorununu ancak maçtan sonra paylaştı ve bu fedakarlığıyla öğrencilerini de teknik kadromuzu da duygulandırdı.

Elbette bir maçta yenmek kadar yenilmek de sevinmek kadar üzülmek de var. Ancak Derince Belediyespor karşılaşması hem maç öncesi hem de maç içinde yaşananlarla bizlere çok güzel örnekler verdi. İki futbolcumuzun önemli sakatlıkları bulunmasına rağmen hocalarından görev istemeleri, antrenörümüzün kalp krizi geçirmesine rağmen takımımızı yalnız bırakmaması, Karadeniz Ereğli Belediyespor’un her futbolcusu ve antrenörünün yüreğinde beslediği ekip ruhu ve takım olabilme kültürünü gözler önüne serdi. Hem hocalarımızla hem futbolcularımızla ne kadar övünsek azdır.

BAŞKANIMIZ TAKIMIMIZI TEBRİK ETTİ
Bu arada Belediye Başkanımız ve kulübümüzün Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Posbıyık da yöneticimiz Murat Çetinel’i telefonla arayarak tüm futbolcularımızı tebrik etti. Başkanımız konuşmasında, çocuklarımızın bu önemli maçı alınlarının akıyla galip tamamlayacaklarından emin olduklarını ve sonucun kendilerinde büyük memnuniyet yarattığını iletti.  

BİZ TAKIMIMIZA GÜVENİYORUZ
Derince Belediyespor maçından sonra gözümüzü Sakarya’da 7-10 Ekim tarihlerinde oynanacak final turu maçlarına çevirdik. Çeyrek finaldeki rakibimiz, yine Sakarya’da 6 Ekim tarihinde yapılacak kura çekiminde belli olacak.
Yönetim Kurulu olarak takımımızı; evlatlarımızı ve onlara emek veren teknik kadromuzu yürekten kutluyoruz. Evlatlarımız, şampiyon bir takımı hem de 4 golle yenerek kulübümüze ve kendilerine yakışan bir başarıya imza attılar. Her zaman söyledik; bu yıl kadın futbol altyapı takımlarının Türkiye Şampiyonluklarında 3’te 3 yapmak istiyoruz. İlk ikisini başardık. Şimdi sıra gençlerimizde. Biz kendilerine inanıyoruz. Bu inancımız, 1 Ekim’deki maçta bir kez daha katlanmıştır.

Bu önemli başarıyı Karadeniz Ereğli’ye armağan ediyoruz.”