BAYAN VOLEYBOL | Karadeniz Ereğli Belediyespor: 3 - HASAD GSK: 0


Zonguldak Deplasmanlı Küçük Kızlar Voleybol Ligi’nde mücadele eden Küçük Kızlar Voleybol Takımımız ligin 3.Haftası’nda HASAD Gençlik Spor Kulübü’nü ağırladı. 7 Aralık Cumartesi günü oynanan maçta kızlarımız müsabakayı 3-0 kazandı.

Ligin 2. Haftası’nda Zonguldak Karaelmas Canpolat Pamay Kapalı Spor Salonu’nda karşılaştığı ve o maçta da 3-0 yendiği HASAD GSK’yı Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda misafir eden takımımızın kadrosunda şu isimler yer aldı:

1-İlayda Dikbaş
2-Melike Yılmaz
3-Ecenur Taşçı
5-Tuğçe Çayan
6-Polen Demir
8-Kübra Öztop
11-Defne Aktaş
13-Irem Dereli
14-Şevval Yiğit
15-Selen Açıkgöz
16-İren Şeyma Halıcıoğlu
17-Burcu Korkusuz

Başarılı antrenörümüz Adem Çelik’in öğrencileri, saat 11.00’de başlayan mücadelenin ilk setinde çok rahat bir oyun ortaya çıkardılar. Özellikle İrem Dereli’nin birbiri ardına bulduğu sayılara file önünde de Kübra Öztop’un önemli sayıları eklenince, henüz setin başlarında oyundan kopan rakibi karşısında zorlanmayan takımımız, ilk teknik molasına 8-4, 2.teknik molasına da 16-6 önde girdiği ilk seti 25-8 kazandı.

2. sette ise konuk HASAD GSK'nın bir önceki sete göre biraz toparlandığı görüldü. Setin başlarında farkında açılmasına müsaade etmeyen HASAD GSK karşısında yine İrem Dereli’nin hücumdaki etkili oyunuyla yanıt veren takımımızda kaptan Defne Aktaş da etkili servisleriyle oyuncularımıza katkı verdi. Bu setin ilk teknik molasına 8-4 önde giren kızlarımız, 2.teknik molaya da 16-6 önde girdi. Setin ilerleyen dakikalarında da birbiri ardına buldukları sayılarla farkı açan kızlarımız bu seti de 25-14 alarak maçta 2-0 öne geçtiler.

Maçın en heyecanlı dakikaları ise 3.sette yaşandı. İlk teknik molaya kadar genelde takımımız karşısında daha etkili bir oyun ortaya koyan ve ilk sayılarla seti önde götüren HASAD GSK önünde bu sette genelde ilk altı dışında kalan oyuncularımızla mücadele ettik. Bu sette de kızlarımız ilk teknik molaya 8-7 önde girdiler. Setin bundan sonraki bölümlerinde de kıyasıya bir çekişme yaşandı. Son setin 2.teknik molasına da 16-13 önde giren Küçük Kızlar Voleybol Takımımız, bu seti de 25-20 kazandı. Bu setle karşılaşma 3-0 takımımız lehine sonuçlandı.

Bu sonuçla Zonguldak Deplasmanlı Voleybol Ligi’ndeki ilk üç maçında ikinci galibiyetini elde eden takımımız şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçmiş oldu ve zorlu maçlar öncesi moral depoladı.