Eflatun-Beyazlı Renklerden Anadolu Efes'e...

Kulübümüz Minik Erkek Basketbol Takımımızda forma giyen 2002 doğumlu oyuncularımızdan Batuhan Özbek ve Mehmet Emin Yıldızhan, Anadolu Efes'in geçtiğimiz haftalarda düzenlediği alt yapı seçmelerini katıldılar. Gösterdikleri başarılı performanslarıyla oyuncularımız seçmeleri kazandılar ve yaz döneminde yapılacak olan Anadolu Efes'in kampına katılmaya hak kazandılar. 

25 Ocak Cumartesi günü İstanbul Anadolu Efes Tesisleri'nde gerçekleşen ve yüzlerce sporcunun katıldığı Alt Yapı Seçmelerine kulübümüz Erkek Basketbol alt yapı takımlarında forma giyen oyuncularımız da katıldı. Sadece 6 kişinin seçildiği 2002 kategorisinde oyuncularımızdan Batuhan Özbek ve Mehmet Emin Yıldızhan da yer alıyor. Seçmelerde sergiledikleri başarılı performansların sonucunda seçmeleri kazandılar ve Anadolu Efes'in yaz döneminde yapılacak olan kampına  katılmaya hak kazandılar.

Bu başarının ardından düşüncelerini paylaşan Erkek Basketbol Takımları Antrenörümüz Burhan Gökalp; "Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü’nde göreve başladığım ilk gün Ereğlimizde erkek basketbolu adına iyi bir potansiyel olduğu ancak bu zamana kadar ortaya çıkartılamadığını ve bizim çok çalışarak bu potansiyeli ortaya çıkaracağımızı söylemiştim. Bu sözleri sarf ettikten sadece birkaç ay sonra bu kadar popüler ve rekabetin yoğun olduğu erkek basketbol branşının gelmiş geçmiş en büyük kulübü Anadolu Efes’e iki sporcu kazandırmak benim için büyük bir mutluluk oldu. Türkiye’nin her yerinden katılımın olduğu, yüzlerce oyuncu arasında yapılan seçmelerde 6 sporcunun seçildiği 2002 jenerasyonun 2 sporcusunun bizim takımımızdan çıkması kalitemizi gösteriyor. 

Batuhan ile Mehmet Emin, Anadolu Efes’in yazın düzenlenecek olan kampına katılacaklar. Bu kampta da başarılı olmaları halinde Hidayet Türkoğlu, Jordan Farmar, Mehmet Okur, Kerem Tunçeri, İbrahim Kutluay, Semih Erden gibi birçok yıldızın terlettiği formayı terletecekler. Sporcularımın yaz kampında da fark yaratıp başarılı olacaklarına inancım tam.

Bu başarıda emeği geçen ve bana ve takımıma her zaman destek olan başta Başkanımız Sn. Halil Posbıyık olmak üzere Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü’nün değerli yönetim kurulu üyelerine, velilerimize ve Eflatun-Beyaz renklere gönül veren herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum." dedi.