Karadeniz Ereğli Belediyespor: 2 - Çaycumaspor: 0

Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’in ilk yarısını 10 maçta elde ettiği 10 galibiyet ile tamamlayan, geçtiğimiz hafta başlayan 2.yarının ilk maçında da deplasmanda ÇATES Işıkspor’u 4-2 mağlup ederek galibiyet serisini sürdüren Erkek Futbol A Takımımız, 13.Hafta’da karşılaştığı Çaycumaspor’u da 2-0 mağlup etti.

8 Şubat Cumartesi günü Beyçayırı Sahası’nda oynanan ve saat 13.00’te başlayan zorlu mücadelede Karadeniz Ereğli Belediyespor zorlu rakibi karşısında 3 puana Osman Yazgan ve İbrahim Çelik’in 2.yarıda bulduğu gollerle ulaştı. Teknik Sorumlumuz İsmail Yalçın’ın sahaya kalede Kader Boz; savunma hattında Serkan Kurt, Burak Çetinkaya, Emre Kuzu, Barış Bayar; orta dörtlüde İbrahim Çelik, Gökhan Çolak, Oğuz Yalçın, Önder Karakaş; ileri uçtada da Osman Yazgan ve Gökhan Kuloğlu’ndan oluşan bir on bir ile çıkardığı takımımız, karşılaşmanın ilk yarısında rakibi karşısında zor anlar yaşadı. Henüz 3.dakikada, Serkan Kurt’un rakibini ceza sahası sağ çaprazında düşürmesiyle kazanılan penaltıda kalesinde devleşen ve mükemmel bir kurtarışa imza atan kalecimiz Kader Boz, 22.dakikada gelişen Çaycumaspor atağında da üst üste iki başarılı müdahalesi ile golü önledi ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidilmesinde büyük paya sahip oldu. İlk yarıda en ciddi atağını 19.dakikada geliştiren takımımız, kaleci ile sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Osman Yazgan’ın sert şutunda golü bulamadı. 30.dakikada gelişen bir başka atağımızda ise Gökhan Çolak elverişli durumda topu çerçeveye gönderemedi. 

İlk yarının genelinde rakibi karşısında zorlanan takımımız 2.yarıda ise oyunun kontrolünü elinde tutan taraftı. 2.yarıda Serkan Kurt’un yerine Osman Karadeniz değişikliği yapan eflatun-beyazlılar, karşılaşmanın 58.dakikasında hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta golü buldu. Duran topların usta ayağı Önder Karakaş’ın penaltı noktası önüne gönderdiği harika pasta kafayı vuran Osman Yazgan topu kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-0

Golü bulduktan sonra rakibi karşısında baskısını iyice hissettiren ve konuk ekibe pozisyon şansı vermeyen takımımız, ilk yarıda olduğu gibi sert ve gergin geçen mücadelenin ikinci golünü de 78.dakikada buldu. Gelişen bir atakta Önder Karakaş, defansın arkasına sarkıttığı topla İbrahim Çelik’i buluşturdu. Başarılı futbolcumuz güzel bir plase ile topu filelere gönderdi ve geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftayı da boş geçmedi. İkinci golden sonra iyice rahatlayan takımımız karşılaşmanın sonuna kadar kontrolü elden bırakmadı. 90.dakikaya kadar oyunu rakip ceza sahasına yığan ve geliştirdiği ataklarda rakip kaleciyi ve kale direğini geçemeyen eflatun-beyazlılar, maçı 2-0 kazanarak ligdeki galibiyet serisini 12’ye çıkardı.